ANU produkter

torsdag 29 december 2011

Tillbaka för sista gången

Nu är vi åter igen i Bangalore för sista gången. Vad vi vet i alla fall. Två veckor i Sverige går rysligt fort då det är mycket som ska hinnas med och speciellt när vi firat jul där. Julförberedelserna fortsatte så smått även i Sverige.
Den här gången är första och enda gången hemma som vi inte tagit fram kameran mer än vid några få tillfällen. Det kan finnas många förklaringar till varför inte kameran varit framme mer. En kan vara att vi i år inte köpt något nytt till kameran, en annan att vädret inte var så tilltalande så man kunde få fina naturbilder, vi hade fullt upp med att umgås med familj och vänner så vi helt enkelt glömde bort att fota samt att vi ändå snart ska flytta hem så det behövdes inga bilder.



Men det är alltid roligt att vara hemma och träffa alla. Mycket god mat som avnjöts i diverse olika miljöer och ställen. Glögg, pepparkakor och choklad i överflöd. Massor med fina julklappar både som vi gav bort och som vi fick. Julmat så magen stod i fyra hörn. Julgodisbak/tillverkning med bästa sällskapet och träffade senaste tillskottet i kompisgänget.  Jörgen hade fluga för första men inte sista gången, hoppas jag.
Under de här veckorna har vi börjat titta på saker som vi behöver när vi kommer hem som tex bil. Inget köp men en del att tänka på angående det.  Jag har också börjat titta på möbler som vi saknar när vi kommer. En kväll var vi till huset och mätte och måttade för att förhoppningsvis kunna hitta lite saker att ta med hem till huset.
Många hemma tycker att det inte händer så mycket men vi har ändå hunnit med att se en del kompisars nya boende. Barn som vuxit och börjar bli stora som man knappt kan förstå. Vägar har byggts om och hos svärföräldrarna kände vi knappt igen oss med allt de ordnat med i huset. En mamma som blivit opererad och förhoppningsvis ska få en lättare vardag med ett mindre smärtsamt  sätt att gå på. Ja det har hänt en hel del sedan sist.
Tur att jackan var med i resväskan då vi hade hyrbil från flygplatsen kan det bli lite kallt att ta sig. Mössa och vantar fanns också med. Även om det inte var så kallt i Sverige den här gången så bet det lite i våra små känsliga Indien kinder när vi kom ut. 
 Julstämning och musikhjälpen på tv. Musikhjälpen har också blivit en del i mina julförberedelser och stämningen infinner sig. Vilken grej det där är med musikhjälpen är. Så himla häftigt vad folk engagerar sig. Men vem sjutton ville ha Leif Pagrotskys skägg för 8000kr? Bra fråga, men fråga inte så mycket när pengarna gick till något bra i alla fall.
Fortfarande en listetta på mat man längtar efter. Sushi på första plats, tro det eller ej men gyllene måsen ligger fortfarande högt upp även om jag den här gången åt det en gågn för mycket. Varmkorven har halkat ner på listan sen förra året och i år kom leverpastej och julskinka på toppen och det har jag verkligen njutit av. 
Lite luciafirande blev det också. Här med ett gäng glada ,nervösa och trötta pepparkaksgubbar, tomtar, lucior och tärnor. Allt som allt var det nog över på 10 min men fint var det. 
En rafflande innebandymatch hann vi också med innan åttaåringen hade sitt kalas. Jag insåg snabbt att jag inte kommer bli någon bra "stå på sidan morsa" Då jag i vissa fall ville ropa åt dem vad de skulle göra. Men med ett rejält sår i läppen kunde vi konstatera att det blev oavgjort i matcher. Grabben var nöjd och efteråt blev det kalas med glass i stora lass. Tack för det!

Flygresan hit gick bra men det var med blandade känslor vi satte oss på planet. Sista gången som vi åker hem till Indien innan det är dags att packa ihop våra saker och faktiskt flytta hem. 
För första gången på de här två åren fick vi inte med vårt bagage från Paris. Men det har sina förklaringar då det var mycket förseningar i Paris pga dimma. Vi hann nätt och jämt med planet Egentligen var gaten stängt när vi kom fram med andan i halsen och svetten drypandes ner för ryggen men det gjorde inte så mycket vi fick åka buinessclass då någon annan fått våra platser. 

Nu är det full fart tills det att flyttlasset går och det är en hel del saker som står på vår "att göra lista". Så det vi inte hunnit göra får vi sätta en hiskelig fart med nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar