ANU produkter

söndag 23 oktober 2011

Kämpigt att åka Auto

På Söndagar har vår chaufför sin lediga dag och vi har inge bil då. Men bara för att man inte har bilen innebär det inte att man bara vill sitta hemma. Vi bestämde redan igår att vi skulle försöka ta oss iväg till ett köpcentra för att köpa byxor till Jörgen. Det är bäst att göra på helgen då man har lite mer tid än på vardagen och man gör det  till en lite utflykt med lunch på någon central restaurang och fika i köpcentret. Efter lite svårigheter att hitta en auto som ville köra oss på normala vilkor kom vi iväg.



Sagt och gjort gjorde vi oss i ordning efter att vi haft vår traditionella scones frukost med tillhörande slapp och ett förmiddagsbesök vid poolen.

För att hitta en Auto nära oss är det bara att gå upp till den lite större vägen och vinka till sig en. Ja vinka till sig går ju men sen ska chauffören veta vart man ska, förstå vilken adress eller restaurang man ska till och sedan få dem att köra på taxametern är inte alltid så lätt. Tur att vi hittar en del i stan och kan dra till med närliggande adresser för att de ska veta var man vill.  Att få dem att köra på taxametern är nästan det svåraste väldigt ofta säger de ett fast pris men vi har som vana att alltid vilja att de ska köra på taxametern och vi brukar inte ge oss utan frågar tills det att vi hittar en som kör på mätare.. Det kan låta snålt att inte betala det fasta priset som för oss är väldigt lågt men vi har den teorin på att om vi alltid åker på fasta priser kommer systemet att fallera och de som verkligen behöver åka auto i framtiden inte kommer ha råd eller få tag på en auto då de bara kommer vilja köra för fasta priser. Självklart betalar vi alltid lite extra mot det som står på mätaren just för att de kör på mätare. Så i vissa fall skulle de som ville ha fast pris tjänat mindre än om de kör på mätare.

Idag var det extra svårt att hitta en som kunde köra oss det var "trasiga" mätare, att det var söndag och då kör man inte på mätare och det allra vanligaste att vi ser ut som turister och då kan man ta vilket pris som helst eller ta ett lågt pris för att sedan köra oss via flera souvenirbutiker. (För någon som är här tillfälligt kanske det fungerar för men för oss börjar det bli otroligt jobbigt) Efter en del frågade mellan autona hittade vi någon som körde på mätare och hittade.Vi skulle också ta oss mellan två ställen i centrum och det var nästan ännu svårare när vi väl hittade en som ville köra oss till den summan som vi var beredda att betala utan mätare körde han oss inte ända fram dit vi ville och vi  blev tvungna att ta oss över de trafikerade vägarna. Något vi hade hoppats på att slippa då vi åkte auto mycket frustrerande så vi var inte på så bra humör när vi väl skulle shoppa. Men väl inne i köpcentret tog vi en kaffe och lugnade nerverna och vi kunde spendera några timmar där.
Hemresan blev dock lite lättare och vi hittade en trevlig kille som körde oss hem med taxameter. Men då var det också skönt att komma hem.
Bör tilläggas att vi vanligt vis brukar vi se det som en utmaning och att det är skoj att försöka hitta någon som kör på mätare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar