ANU produkter

söndag 30 oktober 2011

Gräddtårta i husform

Igår var första lördagen på länge som vi inte spelade golf när vi  är i Bangalore. Detta på grund av att Jörgen haft problem med ett finger sen vi kom hem från Malaysia och vi kände att det finns en del jobbiga djur i den här delen av världen ville vi kolla upp det. Det såg ut som något som bititi honom. Så i går förmiddag var vi och träffade en doktor och fick lite tabletter utskrivna efter det tog vi en tur ut ur stan för att titta närmre på den här byggnaden


När vi nyligen hade flyttat hit såg jag en bild på den byggnaden i en turist broschyr och tyckte det såg intressant ut. Jag hade glömt bort bilden och huset väldigt länge men fick syn på den igen för några veckor sedan. Så nu när vi inte hade något annat planerat bestämde vi oss för att åka i väg och ta oss en titt på det.

Det visade sig vara en byggnad som var byggt av ett Ashram som heter The Art of Living, byggnaden används till meditation . Då vi inte visste så mycket innan blev det en överraskning när vi kom fram. Där fanns en jätte stor trädgår och omgivningarna var väldigt fina. Det är inte för inte man blev lite irriterad att vi inte upptäkt det här tidigare. En riktigt oas, lugnt och stilla och väldigt fina omgivningar. Hit åker jag gärna igen. Jörgen blev också lite sugen på att anmäla sig till en meditations utbildning om några veckor då grundaren också skulle komma. Får se hur det blir med det.

Huvudbyggnaden såg verkligen ut som en enorm gräddtårta alla detaljer på utsidan var verkligen gjorda så det såg ut som spritsad grädde. 
Och insidan var inte sämre den. En ut och invänd gräddtårta. Alla härliga sockerdekorationer hade de  lyckats få till på insidan. Väldigt fascinerande hur det kunde vara så likt. Nästan så jag blev lite sugen på en ordentlig bit av den. 

Vi kom fram lagom till lunch tid och som tur var kunde vi, för 20 rupie, köpa oss varsin lunch. Nästan gratis. Maten som serveras där är veganisk och bara saker som växer ovanför marken. Alltså inga potatisar och lökar och sånt. Väldigt smakrikt men inte starkt. När vi kom in i matsalen satt alla på golvet och blev serverade av folk som gick runt med stora kärl och öste upp. Så jag tänkte att det här blir skoj. Men då kom en man fram till oss och sa att vi kunde sitta bakom en skärmvägg där det fanns bord och stolar det vara bara att hänga med honom och köra på fusk varianten.
Efter maten tog vi en tur runt Ashramet och tittade på omgivningarna. En fin trädgård där det fanns gott om utrymme för meditation. Flera platser var uppbyggda runt i området för meditation och yoga.
 
Längs med promenaden såg vi massor med söta kossor. Kossorna används på ashramet inte som köttdjur utan till olika medicinska ändamål och deras avföring används som gödsel till deras grönsaker som de odlar själva.
Under promenaden hittade vi också en liten gräddbakelse. Något de verkar ha förkärlek till. Men jag tyckte det var väldigt rolig idé att bygga hus med den här stilen. Tror inte att grundaren eller arkitekten hade samma tanke som jag med att det skulle lika en gräddtårta. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar