ANU produkter

tisdag 23 augusti 2011

Första dagen i skolan

Igår var det första skarpa dagen på mitt nya volontär jobb i en skola ganska i ett slumområde ganska nära mig.. Det blev en bra start för oss, vi hade innan blivit lite uppskrämda med att barnen inte förstår engelska och att vi inte skulle få ha någon lärare med som tolk. Men det gick väldigt bra. De äldre barnen var riktigt duktiga på engelska och de yngre hade med sig en lärarinna. Vi mjukstartade med att göra självporträtt med namn för att vi skulle kunna se deras nivå och lära känna dem lite.



På måndagar framöver kommer vi ta hand om årskuresrna 8 (14-15år) och 4 (10-11). Det kommer nog ta ett tag för mig att förstå att de faktiskt är så pass gamla då de är väldigt små.
Vi mjukstartade som sagt med att göra självporträtt. Barnen skulle måla av sig själva och det var väldigt varierat hur de såg sig själva. Man såg fort skillnad mellan tjejer och killar. Killarna målade frisyrer som bollywoodsjärnorna har, tatueringar och play boy kaniner på armarna.

Medan tjejerna målade färgglada kläder med mycket blommor och mer page frisyrer än deras långa fina flätor. Fast de har skoluniformer så kom deras klädfantasier fram i teckningarna.
De yngre använde lite annan teknik och målade av sin skoluniform.  Men även där en del detaljer som örhängen, flätor och slipsar. Men alla jobbade på otroligt bra och kommunikationen gick väldigt bra. Barnen är väldigt disciplinerade och till lektionen kom de på led, ibland viskade de till varandra för att inte störa de andra. De vill hela tiden ha bekräftelse på de det gör för att veta att de gör rätt.  Jag vet inte hur många gånger jag sa nice, good till dem och med det fick ett leende tillbaka och de kunde fortsätta. 

Porträtten fäste vi på påsar som hänger i klassrummet. Dessa kommer vi använda om det skulle vara så att vi inte hinner göra klart en gång då kan vi lägga ner sakerna i påsarna och fortsätta veckan efter.
Det är det färggranna som ni ser på bilden som är skolsalen.

Vi har en, ja vad säger man, fantastisk utsikt då skolsalen vi befinner oss i ligger på fjärde våningen. Utsikten är ju först slummen och husen där fler av barnen bor i. Vägg i vägg med slummen ligger jätte fin park som ingen har tillgång till förutom militären. Sen ser man ut över stan vilket kan tyckas vara fint.
Ganska mycket kontraster på samma ställe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar