ANU produkter

tisdag 19 juli 2011

Paris

Nu är vi tillbaka i Indien och Bangalore efter fyra härliga veckor i Sverige och Paris. Åter till ordningen och vardagen här.

Jag har precis suttit och skrivit på ett lååång inlägg om Paris men kom kände att jag kanske inte behöver skriva så mycket om det mer än att vi hade några härliga dagar i en fantastisk stad. Jag blev förälskad på en gång.  Men lite vill man ändå berätta och visa.



Vi hann med att se de saker vi ville hinna med och det var det mest klassiska som 
Eifeltornet,  men vi åkte aldrig upp i det eftersom vi på morgonen, när det förmodligen  är lite mindre folk där, sov vi och sedan gick och tog en god fransk frukost i form av starkt kaffe, färkspressad juice och croissant eller crépes.
 Jörgen ser ut att ha spanat in andra saker. (En scania lastbil för er som inte ser)
Sacre cueur
Moulan Rouge ingen föreställning då vi tyckte det blev lite dyrt vi besökte inte heller någon av kringliggande butik. Utan promenerade bara förbi allt. 
Triumfbågen från den smidiga hop-on/ hop-off buss som vi köpte två dagars biljetter till.
Louvren och dess fantastiska våningar ,Självklart Mona Lisa och en massa folk 
I den mer intressanta delen som Napoleons våning var det lite mindre folk men desto mer bling bling. 

Macarons från Hermés
Escargots (Sniglar) sista kvällen riktigt smarrigt
Nationaldagen med militär marsch genom stan. Mäktigt att de stängde av stora delar av stan för detta. En annan mäktig sak vara att när militärerna marscherade fram på gatorna sjöng de olika melodier som vi tror är varje kompanis marschsång. Mycket mäktigt att höra när det ekade mellan husen.  
Fotriktiga skor var ett måste då vi gick mycket och länge alla dagar. 
Notre Dame och en massa folk i kvällssolen. 
Regn sista kvällen annars uppehåll men kallt. En dag sol och varmt kanske syns på bilderna.

Några mysiga dagar helt enkelt i en skön stad. Men det är svårt att hinna göra allt man vill på så få dagar.  Det var nästa så att man inte ville lämna stan för att åka tillbaka. Även den här gången hade vi massor med packning att släpa på. Vi hade nämligen med Jörgens golfklubbor ner. Men med tanke på att vi hade tre resväskor och en golfbag så gick alla transporter väldigt smidigt och alla saker kom fram ordentligt. Nu gäller det bara att så fort som möjligt fösöka komma in i alla rutiner igen och för min del försöka boka upp dagarna med saker. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar