ANU produkter

måndag 9 maj 2011

Cricket!

I fredags var vi och tittade på en cricketmatch live på Bangalore cricketstadium. En sak vi pratat om länge att göra eftersom cricket är nationalsporten i landet och alla är som tokiga i det. Det är ju något man måste ha gjort en gång innan man flyttar. Jämför det med fotboll och hockey hemma där varenda uteställe har en storbildsskärm och massa olika erbjudanden när det är match. De som inte har möjlighet att ta sig till stadium sitter klistrad framför tv och följer matcherna.


Just nu pågår den indiska ligan här IPL. Den spelas under en ganska kort period och är väldigt intensiv så för att matcherna inte ska ta fem dagar som de vanligtvis kan göra så har de begränsat tiden och matchen blir bara 3 timmar lång (eller kort). Det tyckte vi var ganska lagom. Jag höll på att somna i andra halvlek eftersom det inte hände så mycket. Men vi härdade ut och var kvar till slutet och föröskte skapa stämning med att jubla när alla andra gjorde det och vifta med falggorna. RCB (Royal Challanger Bangalore) vann matchen så det var roligt. I mina ögon spelade de riktigt bra och på slutet blev det lite spännande.



På varje plats låg det en flagga för hemmalaget och dem använde vi flitigt för att få upp stämningen.

Det var långt ifrån fullsatt men bra tryck när Bangalore tog poäng.



När de tog poäng ställde sig alla och upp viftade flitigt med flaggorna och jublade.



Fråga som sagt inte om reglerna. Ganska speciella regler, jag fick lite kläm på dem på slutet men det är inget jag kan åter berätta för någon. Första halvlek var den lite mer spännande eftersom RCB var de som slog och kunde få massa poäng. I andra halvlek lyckades de visserligen bränna ut slagmännen en efter en och det skapade lite spänning men inte så mycket mer än så.
Nu har vi varit på en match och självklart är det lite annan stämning att vara på plats men det här är ingen sport som jag kommer lägga så mycket tid på i framtiden.
Men det kanske blir en omgång cricket till sommaren när vi kommer till Sverige, vem vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar