ANU produkter

måndag 14 februari 2011

Helg i Mumbai

I helgen var Jörgen och jag en sväng till Mumbai (eller för er gammalmodiga Bombay). Anledninge till att vi hamnade där i helgen var för att Jörgen skulle på en mässa i fredags och då passade jag på att följa med och vi stannade över helgen för att se lite av stan.




Man måste kalla det kärlek när man hänger med på något sånt här. Men vad gör man inte för att vara en stöttande hustru? Nu var det ju även för egen vinning jag följde med för att få se en ny stad i Indien.

Vi bodde på Juhu Beach på ett ganska fint hotell precis på stranden. Så på fredagskvällen belv det en promenad på stranden och middag på hotellet. Det är något speciellt med en sandstrand, lite havsbrus och solnedgång. Fint var det men jag var inte sugen på att stoppa ner fötterna i vattnet precis.

Lördagen blev en hektisk turistdag för att hinna med att se så mycket som möjligt på så lite tid. Vi gjorde en lista på saker vi ville se och i vilken ordning sen var det bara att ge den till taxi chauffören och be honom köra runt oss.
Vi var till tvätteriet där stans all tvätt hamnar sägs det. Tungt jobb det är därför det bara är män som jobbar här.


Indian gate och bredvid det Taj hotellet.

Så hamnade vi på en gatukonstutställning och hittade den här fina abmassadeuren.

Vi åt skaldjur och här har vi en känd rätt crab carlic, butter,pepper. Kanske inte den snyggaste presentationen av maten men det är så här det ser ut när man fått det på tallriken.

Vi var på Viktoria station. Mumbai centralstation med ett riktigt myller av människor. Skönt att vi inte skulle med något tåg och trängas med alla. Men riktigt roligt att se.

Vi var även förbi Hanging gardens med utsikt över chowpatty beach



Söndagen blev en lugn dag med morgonpromenad på stranden, massage och en promenad till en känd skaldjursrestaurang innan det var dags att bege sig till flygplatsen och åka till Delhi där vi tillbringade natten. Detta för att Jörgen skulle vidare till Varanssi på jobb och jag åkte hem till Bangalore.


Jag gillade Mumbais centrala delar eftersom det andades historia. Och det fanns väldigt mycket att se. Här fanns även en slags skyline. Men vi var ju kvar i indien och allt som hör till fanns även här. Smutsiga fasader, mycket folk, hektisk traffik, dofterna, tiggarna, försäljarna och skräpet. Nu hann vi inte med så mycket mer under en dag utan koncetrerade oss på just de här delarna. Det övriga Indien hinner vi uppleva dagligen.

Fler bilder kommer eftersom Jörgen har msasa bilder på den kameran han har med sig under veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar