ANU produkter

tisdag 2 november 2010

Old Delhi

I mågndags var det meningen att vi skulle ha åkt för att titta på Taj Mahal men det är inte alltid planerna går i lås i det här landet. På söndag kvällen fick Jörgen ett säkerhets mail angående en strejk som förvarnades utefter vägen mot Agra. Vi övervägde då våra planer och kände att vi inte ville fastna i några bilköer och demonstartioner. Det är inte alltid det går så lugnt till här och eftersom vi bara skulle åka över dagen kunde det bli stressigt.

Därför blev det ytterligare en dag i Delhi. Då tänkte vi att vi skulle ta oss till Red Fort eftersom vi missade det förra gången vi var här. Men på måndagar har många av turist attraktionerna stängt och då fick det bli Old Delhi i stället.
Det var minst lika intressant många intryck, lukter, mycket folk och trånga gator.


Vi tog oss runt med en Cykelrickshaw. Lite trång kanske men det var en rolig sak att göra.


På eftermiddagen tog vi oss en promenad till en park nära hotellet, Lodi Garden. En riktig oas i mitten av Delhi. De hade lite dille på att göra mäktiga gravar åt viktiga människor på 1500-talet och tre av dessa gravar ligger i den här parken.





Det belv en bra dag ändå trots att det inte blev Taj Mahal. Jag lovar vi ska ta oss till Taj MAhal om det så är det sista vi gör här i Indien.

På tisdagen hade Jörgen ett möte och då fick jag fördriva tien med att shoppa eller åtminstoen åka till ett köpcentrum och titta, var inte så shopping sugen när jag väl kom dit.
Sent på kvällen åkte vi hem till Bangalore igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar