ANU produkter

måndag 26 juli 2010

Elefanter och Matta

Igår hade vi en riktigt slö söndag. Det kändes osm det behövdes efter veckan som gått. Vi hann aldrig riktigt vila ut efter flygresan hit. Vi tittade mycket på tv och slöade allmänt. Men på eftermiddagen kände vi att vi var tvungna att komma ut en stund så vi tog en promenad till mattförsäljaren som vi har här på vår gata. Vi har pratat om att köpa en sån riktig matta nu när vi ändå bor här och igår tänkte vi att vi skulle slå till.
Vi fick en bra lektion i hur mattorna är uppbyggda och hur man ser skillnad på de olika materialen. Det var väldigt intressant.
Eftersom det skulle ta en stund för oss bjöd de på te under tiden vi fick lektionen.


Vi hade sedan tidigare spanat in de här elefanterna som vi tyckte skulle passa i lägenheten. Så vi slog till på dessa också. Nu är vardagsrummet mycket mer ombonat.







Det svåra när man går in i en butik som den här, det finns en hel de såna runt om i Bangalore, så vet man inte om man blir lurad. Den här killen som hjälpte oss har vi blivit kommenderade av en svensk på plats. Det hjälper nog lite för då vet han att vi har lite koll på läget eller att vi kan ringa och fråga vår kompis. Han vinner på att vara ärlig för då kommer vi tillbaka. Vi var i en liknade butik för några månader sedan och där vet vi inte om vi höll på att bli blåsta. Killen i den butiken la fram en matta som han sa var en sidenmatta. Igår fick vi känna på en sidenmatta och en bomullsmatta. De var väldigt lika varandra vid första anblicken men började man kika närmer och känna på dem såg man stor skillnad. Därför tror vi att killen i den andra butiken la fram en med bomull och sa att det var siden och kunde då säga ett högre pris. Vi köpte ingen matta då och det var väl tur. Nu har vi lite mer kunskap och mer kommer det bli. Det här ämnet var riktigt intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar