ANU produkter

fredag 21 maj 2010

Bannerghata Nationalpark och Zoo

Idag har jag och Kristin (en tjej från Kanada) gjort en egen liten road trip. Då vi kände att OWC inte kan göra tillräckligt roliga och spännade tripper så tog vi saken i egna händer och bestämde oss för att åka till Bannerghata Nationalpark.
Parken ligger ca en timmes bilfärd utanför Bangalore. Helt otroligt att vi har något så häftigt så nära oss.
Vi tog en sk. Safari tour runt i parken för att se de mest intressanta djuren.SOm vanligt var det en galen bussfärd full fart och nästan sladd i kurvorna. Chauffören köre som en galning. Men det var otroligt roligt. Vi som är utländska turister, vill de gärna placera långt fram i bussen för att vi ska få se så mycket som möjligt, och det var inget undantag den här gången heller. Utrustade med kameror och ett stort leende bar det av. Självklart fick vi se alla djur som fanns i hänget.


Bussarna


En glad chaufför, bussen såg uta att vara från typ 70-talet och den lät därefter trodde ett tag att vi inte skulle få se några djur pga oljudet från bussen.








Ser ni tigern. Tyvärr hade jag fel inställning på kameran i dag så det blev inte så bra bilder.

Efter safari turen gick vi ett varv på zoo:et som fanns där för att se lite fler djur. Ormarna och reptilerna undvek vi men fick se mycket andra djur som apor, fåglar, elefanter och flodhästar.


En elefant som inte kändes helt ok. Vet inte om man har någon koll på djurens rättigheter här i Inden eller om det bara är att visa upp dem för turister till vilket pris som helst. Vissa djur på såg lite ledsna ut.


En skön skylt Läs: "It is a huge, fat animal with short leg" Ganska typiskt Indisk engelska rakt på sak. Flodhästen är ju stor, fet och har korta ben. Varför göra det krångligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar