ANU produkter

onsdag 7 april 2010

Dimsum demonstration

Igår var jag på en så kallad mat demonstration där en kinesisk kock visade hur man gör dimsums. 15 "damer" som sitter på rad och tittar på en kock som demonstrerar hur man gör. Sedan får de som vill prova på att göra några. Men det blir aldrig så bra som när kocken gör det så man överlämnar till honom. Dimsums är en typiskt kinesisk rätt som till lagas genom att man gör en deg som man delar i små bitar och gör små rundlar av som man sedan fyller med olika saker, vanligast är räkor, kyckling, och grönsaker som är fint hackade och kryddade. Sedan försluter man dessa små rundlar lite som när man gör piroger. Men dimsum är mycket mindre än piroger eftersom de ska ätas i en bit, som sushi. Sedan ångkokar man dessa i en bambukorg. Som ni märker är det svårt att förklara hur man gör. Ni kan googla på dimsum så ser ni hur de ser ut.
Jag kan inte lägga in någon bild nu eftersom Jörgen har kabeln med sig till kameran. Därför kommer det inte komma in några bilder under en vecka då han är borta.
Efter demonstrationen fick vi självklart äta dessa små godsaker. Man fick äta tills det sprutade ur öronen. Men det är som det verkar vara här. Man går sällan mätt från en restaurang, man går propp mätt därifrån.

2 kommentarer:

  1. Åh, men då är ju du expert =) Lär mig! =) Puss på dig...

    SvaraRadera
  2. Bröderna Bång09 april, 2010 16:34

    Vi hittade just din blogg,jätte roligt att läsa! Vi blir båda sugna på att bli bollywoodfruar... Det ska bli spännande att följa ert äventyr! Kramar från bröderna Bång

    SvaraRadera