ANU produkter

söndag 28 mars 2010

Registrerade i Indien

Nu är vi här legalt då vi i Torsdags var och skrev in oss på FRRO (Foreigners Regional Registration Office). Inom 14 dagar ska man gå dit för att registrera sig i landet men för att kunna göra det måste man ha en fast adress och det hade inte vi förrän tills i början av förra veckan. Därför blev vi lite försenade med att registrerade oss, så vi fick betala en straff avgift på ca 500kr.
Det var en upplevelse i sig att bli inskriven i den här "pappersdjungeln". Det ska fyllas i formulär som ska kopieras i 15 ex, det ska var med typ 5 passfoton till de olika dokumenten, fem olika personer som ska titta igenom papperna och fylla i olika böcker, det ska stämplas 20 gånger osv. Det tog oss nästan hela dagen att göra allt det här. Som tur var hade vi en agent som hjälpte oss med vilka papper som skulle vara med och var vi skulle gå. Jag tror även att han hade någon slags gräddfil i kön för vi behövde inte vänta lika läge som vissa andra.
Jörgen var på jobbet ca tre timma sammanlagt under dagen. Vi var där hela fm sedan var vi tvungna att komma tillbaka på eftermiddagen för att få papperna det tog ca 45 min. Men nu är vi "Indier" i ett år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar