ANU produkter

onsdag 11 augusti 2010

Channapatna Toy town

Idag har jag och Kristin (min roadtrip vän)varit på en ny roadtrip. I dag bar det av till en liten stad som ligger ca 6 mil sydväst om Bangalore, Channapatna. Channapatna är en lite stad som är känd för sin träleksakstillverkning.
Kristin ska åka hem till Kanada på söndag och är i full färd med att få ihop alla presenter som ska delas ut när hon kommer hem. Därför tyckte vi att det skulle passa bra att åka dit för att köpa leksaker till de små hon känner. Ja visst det blev några fynd för mig också. Jörgen ska ju ha något att göra på kvällarna.


När vi kom till Channapatna frågade vi min chaufför om han visste om det finns någon fabrik i närheten så vi kan se hur de tillverkar leksakerna. Ska man på roadtrip till ett ställe som är känt för något vill man gärna se hur det verkligen går till. Man kan inte lämna Gränna innan man besökt ett polkagrisställe eller varit i Nusnäs och inte sett dalahästtillverkningen som ni alla vet, då kan man inte åka till Channapatna utan att se tillverkningen. Efter lite runtfrågande blev vi visade till en liten gata, bakom huvudgatan i stan, där mötte en glad man upp oss och visade oss in bland bostadshusen.
Jag var skeptisk eftersom jag trodde att fabriken skulle vara lite större men så var det inte. Här tillverkas leksaker i små privata "snickarbodar"
Min chaufför fick följa med som tolk då engelska inte är så vanligt på landsbygden. Mannen startade glatt sin maskin och visade hur tillverkningen går till.



Barnen på gatan flockade runt oss och som vanligt var det roligt att få vara med på bild.


Sedan fick vi följa med in i hans hem för att titta på färdiga produkter.


Hela familjen samlades runt oss medan mannen plockade fram den ena leksaken efter den andra i hopp om att vi skulle köpa massor.


Många av sakerna han visade var trasiga eller så saknades det någon del, det verkade lite som det var andrahandssorteringen vi fick ta del av. Men vi hittade några saker vi gillade och fick betala det pris vi tyckte att det var värt. Vi överbetalade nog men alla parter var nöjda och vi fick ett otroligt roligt minne att ta med hem. Att bli inbjuden hem till en familj sådär och se hur de lever och vad de tjänar pengar på är alltid intressant att se. Vi blev även bjudna på te och i slutet ville de att vi skulle ta ett familjefoto. Efteråt var vi väldigt nöjda men ville ändå handla mer så vi åkte vidare till huvudgatan där leksaksaffärerna ligger på rad.
Efter lite letande hittade vi en butik med mycket leksaker och shoppade loss.



Här är mina fynd.

Efter det blev det till att åka hemåt igen. Det tog cirka två timmar att komma hem men en bilresa med Kristin kan aldrig bli lång, det finns så mycket att prata om med henne.

1 kommentar:

  1. Väldigt fina! Du kanske får låna hopprepet om Jörgen vill leka med kaninen? Kram :)

    SvaraRadera